Huwelijksmediation


Heb je als huwelijkspartners relatieproblemen, en wil je die oplossen omdat je bij elkaar wilt blijven? Dan is deze vorm van mediation er voor jullie.


Huwelijksmediation pakt op praktische wijze die onderlinge problemen aan. In tegenstelling tot bij relatietherapie graven we niet in het verleden (waar de problemen vandaan komen), maar ligt de focus op de toekomst, om uit te vinden hoe je elkaars ‘rode knoppen’ kunt omzeilen en om beter te communiceren. Want dan kun je verder.

De kinderen


Als er kinderen zijn, spelen die altijd een belangrijke rol. Voor veel partners zijn de kinderen een reden om niet uit elkaar te gaan. In de mediation kijken we daar heel goed naar en bouwen we aan versteviging van de basis, zodat jullie je kinderen meer zekerheid en veiligheid kunnen bieden. Eventueel praat ik ook met de kinderen, om zo goed mogelijk hun positie in beeld te krijgen. Natuurlijk koppel ik naar jullie terug, zodat we de resultaten mee kunnen nemen in het proces.

Hoe denk je dat jullie relatie ervoor staat?


Soms loopt het gewoon niet meer goed tussen partners in een (huwelijks)relatie. Wil je aan de hand van een aantal vragen een globale indicatie over de kwaliteit van jullie relatie? Als je wilt kun je hier een simpele test en toelichting downloaden.

Let op: de vragen kunnen best confronterend zijn. Gebruik de test niet om ‘bevestiging’ te zoeken voor iets dat je bij voorbaat al vindt. Wees bij het invullen eerlijk tegenover je partner én tegenover jezelf.


" Ik ben zo dankbaar dat jij onze mediator wilde zijn. Na begeleiden en ons de blik laten richten op de toekomst en de kinderen kunnen wij het nu samen. De steun, aanmoediging en bemoediging hebben voor mijn gevoel nooit je professionaliteit in de weg gestaan. Je koos nooit een van de ouders kant, alleen die van de kinderen. "                 ●                 " Kitty’s aanpak is gestructureerd, respectvol en integer. Met oog voor exactheid, evenwicht en detail bewaakt zij tegelijk ook steeds de grote lijn en de voortgang. Naast goed inzicht in de zakelijke aspecten krijgt ieder ook als persoon de aandacht en ruimte die nodig is om tot heldere, werkbare en houdbare opties te komen. Een gezamenlijke oplossing wordt in maatwerk-documenten vastgelegd. "

Kitty Duell zet sinds 1999 haar ervaring en kennis in om mensen en bedrijven in een conflictsituatie te begeleiden naar een voor alle partijen werkbare oplossing. Kitty is veelvuldig gecertificeerd als mediator, trainer en coach. Zij doet mediations en geeft trainingen en presentaties in binnen- en buitenland. Ook voor online mediation ben je welkom bij MediationKit. Bel meteen vrijblijvend voor informatie: 06 54 787 464.