Scheiden


Heb je een conflict in je relatie, je huwelijk of je gezin, en kom je er met elkaar niet uit? Als mediator help ik jullie om tot een evenwichtige oplossing te komen. Een gezamenlijke oplossing, die jullie zelf bepalen en die jullie allebei ondersteunen.

Hoe werkt dat?


Door goed te luisteren en te analyseren help ik jullie om helder te maken wat jullie -en de eventuele kinderen- willen en nodig hebben.

Als mediator ben ik onpartijdig. Ik help jullie om weer effectief te communiceren, en daardoor samen kansen en mogelijkheden te vinden om goed uit elkaar te gaan, of juist bij elkaar te blijven als je dat wilt.

Ik weet hoeveel tijd en energie een conflict kost. Daarom begeleid ik jullie om het conflict constructief om te zetten in een werkbare oplossing. Een eigen oplossing waar jullie allebei verder mee kunnen.

Meestal gaat dat sneller dan ‘vechten’ of procederen bij de rechter. Veel sneller zelfs, en met veel minder schade.

Jullie afspraken leggen we vast in een vaststellingsovereenkomst of convenant

En de kinderen?


Gaan jullie scheiden en hebben jullie minderjarige kinderen? Dan ben je verplicht een ouderschapsplan op te stellen, met het oog op de belangen van de kinderen. Ook daar help ik jullie bij. Op die manier kun je blijven samenwerken als ouders.

Samen aan tafel...


Bij mediation zit je in de regel gezamenlijk aan tafel, en praat je met elkaar onder begeleiding van de mediator. Vertrouwelijk en besloten, in een veilige omgeving. In onderling overleg werken we toe naar een oplossing. Dat lukt in de praktijk vrijwel altijd.

...of online, via de computer


Kun of wil je (bijvoorbeeld door afstand, tijd, geld of emotie) elkaar liever niet ontmoeten? Of kun je door een drukke agenda niet gezamenlijk bij de mediator afspreken? Dan biedt online mediation uitkomst. Gewoon via je PC, laptop, tablet of zelfs je smartphone. Het kan allemaal.

Buitengewone omstandigheden


Helaas doen zich soms buitengewone of zeer ernstige omstandigheden voor, zoals huiselijk geweld, kindermishandeling, incest of kinderontvoering. Heb je daar mee te maken, klik dan op het desbetreffende woord om te zien wat ik eventueel voor je kan doen.


" Ik ben zo dankbaar dat jij onze mediator wilde zijn. Na begeleiden en ons de blik laten richten op de toekomst en de kinderen kunnen wij het nu samen. De steun, aanmoediging en bemoediging hebben voor mijn gevoel nooit je professionaliteit in de weg gestaan. Je koos nooit een van de ouders kant, alleen die van de kinderen. "                 ●                 " Kitty’s aanpak is gestructureerd, respectvol en integer. Met oog voor exactheid, evenwicht en detail bewaakt zij tegelijk ook steeds de grote lijn en de voortgang. Naast goed inzicht in de zakelijke aspecten krijgt ieder ook als persoon de aandacht en ruimte die nodig is om tot heldere, werkbare en houdbare opties te komen. Een gezamenlijke oplossing wordt in maatwerk-documenten vastgelegd. "

Kitty Duell zet sinds 1999 haar ervaring en kennis in om mensen en bedrijven in een conflictsituatie te begeleiden naar een voor alle partijen werkbare oplossing. Kitty is veelvuldig gecertificeerd als mediator, trainer en coach. Zij doet mediations en geeft trainingen en presentaties in binnen- en buitenland. Ook voor online mediation ben je welkom bij MediationKit. Bel meteen vrijblijvend voor informatie: 06 54 787 464.