Zakelijk


Contracten zijn er om te worden nagekomen. Dat geldt voor B2B-contracten, voor samenwerkingsafspraken en ook voor arbeidsovereenkomsten. Wat moet je doen, als dat niet goed gaat?

De enige optie is: oplossen


En wel: samen oplossen. De ander heeft vaak net zo veel belang om het probleem uit de wereld te krijgen als jij. Jullie kunnen daar allebei gebruik van maken. Want problemen kosten tijd, energie en geld. Mediation werkt heel goed bij het uit de weg ruimen van zakelijke conflicten. Vind je in overleg een oplossing, dan kun je weer verder.

Hoe werkt het?


Uit de praktijk weet ik, hoeveel tijd en energie een conflict ondernemers kost. Daarom begeleid ik hen om zakelijke conflicten constructief en snel om te zetten in werkbare oplossingen. Mediation werkt daarbij heel goed.

Door goed te luisteren en te analyseren, help ik de direct betrokkenen om helder te maken wat ze nodig hebben en willen.

Daarbij staan hun echte belangen voorop. Het gaat om de toekomst: hoe krijg je het conflict zo snel mogelijk de wereld uit, zodat je je weer op je zaken kunt concentreren.

Als mediator ben ik onpartijdig. Ik help de betrokkenen om weer effectief te communiceren, en daardoor samen mogelijkheden te vinden om het conflict op te ruimen. En om het, waar mogelijk, om te zetten in nieuwe kansen voor mens en bedrijf.

De oplossing en de daarbij gemaakte afspraken worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.

Ook arbeidsconflicten?


Ja. Een arbeidsconflict is meestal een intern conflict. Maar het kan ook naar buiten toe grote gevolgen hebben. Voor het bedrijf, voor de medewerker, voor zijn of haar het gezin, voor de toekomst. In elk geval kosten ze bijna altijd geld en grijpen ze diep in op mens en bedrijf.

Samen aan tafel...


Bij mediation zit je in de regel met elkaar aan tafel en praat je met elkaar, onder begeleiding van de mediator. Vertrouwelijk, besloten en in een veilige omgeving. Samen werk je toe naar een oplossing.

...of online, via de computer


Is er, door een drukke agenda bijvoorbeeld, geen gelegenheid om gezamenlijk bij de mediator af te spreken? Of werkt dat om andere redenen gewoon niet? Dan biedt online mediation uitkomst. Gewoon via de PC of laptop. Het kan allemaal.

Toepassingsgebieden:


  • Bedrijven onderling: B2B
  • Boardroom / intern: directie, aandeelhouders, vennoten
  • Relatie werkgever-werknemer: arbeidsconflicten (herstel/reïntegratie/exit)
  • Conflicten op de werkvloer: gezagsrelaties, intercollegiaal
  • Pesten op het werk
  • Ongewenste intimiteiten


" Ik ben zo dankbaar dat jij onze mediator wilde zijn. Na begeleiden en ons de blik laten richten op de toekomst en de kinderen kunnen wij het nu samen. De steun, aanmoediging en bemoediging hebben voor mijn gevoel nooit je professionaliteit in de weg gestaan. Je koos nooit een van de ouders kant, alleen die van de kinderen. "                 ●                 " Kitty’s aanpak is gestructureerd, respectvol en integer. Met oog voor exactheid, evenwicht en detail bewaakt zij tegelijk ook steeds de grote lijn en de voortgang. Naast goed inzicht in de zakelijke aspecten krijgt ieder ook als persoon de aandacht en ruimte die nodig is om tot heldere, werkbare en houdbare opties te komen. Een gezamenlijke oplossing wordt in maatwerk-documenten vastgelegd. "

Kitty Duell zet sinds 1999 haar ervaring en kennis in om mensen en bedrijven in een conflictsituatie te begeleiden naar een voor alle partijen werkbare oplossing. Kitty is veelvuldig gecertificeerd als mediator, trainer en coach. Zij doet mediations en geeft trainingen en presentaties in binnen- en buitenland. Ook voor online mediation ben je welkom bij MediationKit. Bel meteen vrijblijvend voor informatie: 06 54 787 464.