Meer over Kitty


Kitty

Kitty Duell


Mijn achtergrond ligt in de zakelijke dienstverlening. Medio jaren tachtig startte ik als financieel-economisch adviseur voor vrije beroepen, met als specialisatiegebieden de gezondheidszorg en het MKB.

In die periode heb ik geconstateerd hoeveel effectiever het voor mensen en bedrijven is, conflicten op een andere manier op te lossen dan via de rechter. Met name door mediation: bemiddeling door een onpartijdige derde. Daarom besloot ik om mediator te worden. In 1999 heb ik mijn opleiding tot professioneel mediator afgerond en startte ik mijn praktijk onder de naam MediationKit.

In het verlengde daarvan volgde ik meerdere nationale en internationale specialisatie-opleidingen. In 2011 verwierf ik als eerste Nederlandse mediator de internationale graad van MAS (Master of Advances Studies) in International Mediation.

Naast mijn mediatorschap treed ik in binnen- en buitenland (Europa, USA, Canada, Azië) op als trainer. Mijn trainingen liggen met name op het gebied van mediationvaardigheden, communicatie binnen de gezinssituatie en na scheiding, en mediation in de context van het strafrecht. Ik geef mijn trainingen zowel in het Nederlands als in het Engels.

Ik voer praktijk in Den Haag en internationaal; waar gewenst of nodig ook via online mediation.

Accreditaties en certificaties - Nationaal:


  • MfN Registermediator (Mediatorsfederatie Nederland MfN)
  • Geaccrediteerd mediator - Rechtbank Den Haag
  • Geaccrediteerd mediator / High Trust - Raad voor Rechtsbijstand
  • Gecertificeerd Online Mediator & Trainer (Juripax & Rechtwijzer uit elkaar)
  • Gecertificeerd Stiefplan-coach (Stiefplan)

Accreditaties en certificaties - Internationaal:


  • MAS in International Mediation - Institut Universitaire Kurt Bösch, Zwitserland
  • Certified IMI Mediator, reviewer, advisor & mentor - International Mediation Institute IMI
  • Certified IIRP Facilitator & trainer of trainers - International Institute for Restorative Practices
  • Court accredited Mediator, Minnesota, USA
  • Certified International Hostage Negotiator - PATC / International Association of Hostage Negotiators

Publicaties


Klik hier.

Samenwerking


Klik hier.


" Ik ben zo dankbaar dat jij onze mediator wilde zijn. Na begeleiden en ons de blik laten richten op de toekomst en de kinderen kunnen wij het nu samen. De steun, aanmoediging en bemoediging hebben voor mijn gevoel nooit je professionaliteit in de weg gestaan. Je koos nooit een van de ouders kant, alleen die van de kinderen. "                 ●                 " Kitty’s aanpak is gestructureerd, respectvol en integer. Met oog voor exactheid, evenwicht en detail bewaakt zij tegelijk ook steeds de grote lijn en de voortgang. Naast goed inzicht in de zakelijke aspecten krijgt ieder ook als persoon de aandacht en ruimte die nodig is om tot heldere, werkbare en houdbare opties te komen. Een gezamenlijke oplossing wordt in maatwerk-documenten vastgelegd. "

Kitty Duell zet sinds 1999 haar ervaring en kennis in om mensen en bedrijven in een conflictsituatie te begeleiden naar een voor alle partijen werkbare oplossing. Kitty is veelvuldig gecertificeerd als mediator, trainer en coach. Zij doet mediations en geeft trainingen en presentaties in binnen- en buitenland. Ook voor online mediation ben je welkom bij MediationKit. Bel meteen vrijblijvend voor informatie: 06 54 787 464.